UX/UI design SequriX

Ik heb op projectbasis bij SigmaX gewerkt om de backoffice applicatie van SequriX gebruiksvriendelijker te maken. SequriX is een applicatie die beveilingsbedrijven helpt om hun surveillanten, klanten en gebouwen te beheren. Het backoffice word hierbij gebruikt om alle gegevens te beheren en de diensten en taken van de surveillanten in te plannen.

Aan het begin van het project, heb ik eerst onderzocht wat precies de probleempunten binnen de applicatie waren. Dit heb ik gedaan door de applicatie te analyseren, in gesprek te gaan met experts die goed weten hoe de applicatie in elkaar zit, en door met gebruikers te praten. Uiteindelijk leidde dit tot twee conclusies. De eerste was dat er weinig consistentie in de applicatie zat. Het tweede punt was dat het moeilijk was om de applicatie snel te begrijpen voor nieuwe gebruikers. Na overlegd te hebben met het team dat de applicatie ontwikkeld en de projectmanager, is besloten om eerst de focus te leggen op het eerste punt.

Om deze reden heb ik voornamelijk naar de UI (user interface) van de applicatie gekeken en een nieuw ontwerp voor de layout en verschillende componenten gemaakt. Daarnaast heb ik het kleurenschema rechtgetrokken met de huisstijl van SequriX. Bij het ontwerpen van de nieuwe UI heb ik voornamelijk gekeken naar consistentie en overzichtelijkheid. Wanneer dit goed wordt gedaan, zorgt dit er automatisch voor dat de applicatie intuïtiever en toegankelijker wordt voor nieuwe gebruikers. Wel is er hierbij rekening gehouden met bestaande gebruikers, om ervoor te zorgen dat ze niet de weg kwijt raken doordat ze dingen niet meer kunnen vinden.

Na verschillende iteraties en feedback rondes heeft het project uiteindelijk tot een UI/UX richtlijnen document geleid dat het ontwikkelteam kan gebruiken om de nieuwe interface te implementeren. Aan het eind van het project heb ik een eindpresentatie gehouden om ervoor te zorgen dat alle teamleden precies weten wat het nieuwe design inhoud en hoe ze het kunnen gebruiken.