Animatie hypotheekadvies.nl

Tijdens mijn stage bij Centeuro heb ik een motion graphic animatie gemaakt voor Hypotheekadvies.nl die laat waarvoor en hoe hun website gebruikt kan worden.

Voor dit project heb ik eerst onderzoek gedaan naar wat mijn cliƫnt precies wou. Dit heb ik gedaan door middel van interviews, concurrentie onderzoek en een stijlonderzoek. Door gesprekken met hypotheekadviseurs en experts te houden, leerde ik wat belangrijk was en moest worden verteld in de video. Gebaseerd op de verkregen informatie, heb ik een script geschreven en meerdere storyboards gemaakt. Door een aantal feedback rondes met hypotheekadviseurs, experts en collega's te houden kon ervoor worden gezorgd dat er geen problemen meer waren met het script, de karakter ontwerpen en andere details. Hierna ben ik begonnen met het animeren in after effects. Voor dit project had ik nog niks met dit programma gedaan, waardoor ik het vanaf het begin moest leren. Dit vond ik er leuk.

Nadat ik de animatie volledig af had, ben ik bezig geweest met het opzetten van een plan voor een interactieve animatie. Deze interactieve animatie helpt gebruikers zich voor te bereiden voor hun hypotheek advies traject. Voor dit project heb ik nog een aantal animaties gedaan, maar kon het gehele project helaas niet tijdens mijn stage afronden. Om deze reden is het project door nieuwe stagiaires overgenomen. Het uiteindelijke resultaat hiervan, kan hier worden bekeken: www.startershypotheek.nl/